Oaklins agerar rådgivare åt Nolato vid förvärvet av Vermont-baserade GW Plastics

Oaklins Sweden agerar finansiell rådgivare tillsammans med sin partnerfirma i Cleveland, Ohio, i samband med att Nolato förvärvar amerikanska GW Plastics; ett Vermont-baserat, privatägt bolag som erbjuder lösningar inom komplex formsprutning av termoplaster och silikon till en krävande kundbas som främst utgörs av företag inom läkemedelsindustrin och bilindustrin.

                                      

Sedan grundandet 1955 har GW Plastics utmärkt sig inom tillverkning av gjutformer med snäv tolerans, formsprutning med hög precision, och kontraktstillverkning. Bolaget, med över 1 000 anställda och årlig omsättning uppgående till 180 MUSD, har sitt huvudkontor beläget i Bethel, Vermont, och har en standardiserad global tillverkningsplattform som utgörs av sju produktionsanläggningar i USA, Mexiko, Kina och Irland. Ungefär 85% av företagets omsättning härstammar från kunder inom läkemedelsindustrin och tillverkare av medicinsk utrustning, däribland Medtronic, Abbott, Johnson & Johnson, Boston Scientific, Guerbet, Phillips Healthcare, och Covidien.

 

Nolato är en svensk koncern med verksamhet i Europa, Asien och Nordamerika. Företaget utvecklar och tillverkar produkter av polymermaterial såsom plast, silikon och TPE för marknadsledande kunder inom industrier som medicinteknik, läkemedel, konsumentelektronik, telekom, biltillverkning och hygiensektorn. Nolatos aktier är noterade på Nasdaq Stockholm i Large Cap-segmenet under klassificeringen Industrials. Under 2019 uppgick Nolatos nettointäkter till 7,9 MdSEK.

 

Förvärvet stärker Nolatos marknadsposition i Nordamerika, och företaget etablerar sig som en verkligt global leverantör till sina kunder.

Genom förvärvet får vi en betydande volym och en stark position på den viktiga nordamerikanska kontinenten som stärker relationen med våra befintliga kunder och samtidigt öppnar upp ytterligare möjligheter för tillväxt och en breddad kundbas.  Christer Wahlquist, Nolatos VD och koncernchef 
Portrait
Nikolaos Karabelas Stockholm, Sweden
Partner
View profile

Related Industrial Machinery & Components articles