Mesta AS styrker seg som infrastrukturselskap gjennom oppkjøpet av Rail Infrastructure AS

Kjøpet av baneselskapet Rail Infrastructure AS (RIAS) komplementerer Mesta innenfor jernbanesegmentet.

Mesta og RIAS utfyller hverandre godt, begge selskap arbeider innenfor kritisk infrastruktur. RIAS er en landsdekkende entreprenør for installasjon og vedlikehold innen jernbanetekniske fag. I dag har RIAS 77 ansatte og en 2020 omsetning på 235,4 millioner. Selskapet blir nå 100 % eid av Mesta.

- Vi er veldig glade for at RIAS blir en del av Mesta. Med RIAS på laget styrker vi vår kompetanse på bane og Mesta får en bredere portefølje. Oppkjøpet gjør Mesta til en mer komplett samarbeidspartner for kunder på bane, sier administrerende direktør Marianne Bergmann Røren.

Leder i RIAS, Bjørn Aage Innstrand, går inn i Mestas konsernledelse. Han vil fortsette å lede RIAS som i praksis vil virke som en fjerde forretningsenhet; bane, i tillegg til Mestas eksisterende forretningsenheter drift og vedlikehold av vei, anlegg og spesialproduksjon og elektro. Den samlede omsetning for selskapene innen banesegmentet / jernbane vil være omkring 500 millioner i år. Selskapene samarbeider allerede om prekvalifisering for den kommende konkurranseutsetting av drift og vedlikehold.

- Mesta som eier vil gi RIAS store muligheter for videre vekst. Vi vil fortsette å styrke vår satsning på banesegmentet, og sammen skal vi utvikle nye produkter og tjenester innen spor, drift og vedlikehold, sier RIAS-leder Bjørn Aage Innstrand.

God match og god forretning

De to selskapene har mange fellestrekk. Innovasjon står sterkt. Det gjør også kvalitet og kundetilfredshet. Sammen har selskapene et mål om å få til god forretning, og drive frem digital og bærekraftig utvikling.

- Videreutvikling og vedlikehold av jernbanen er viktig. Også sett i sammenheng med en mer bærekraftig utvikling for samferdsel og transportsektoren. Mestas oppdrag er som alltid å få folk fram - nå også med toget, avslutter en svært fornøyd Mesta-leder.

Om Mesta

Mesta bygger, vedlikeholder og utvikler norsk infrastruktur på oppdrag fra offentlige og private kunder. Mesta har over 1600 ansatte som hver dag jobber for å sikre trygg og åpen infrastruktur i hele landet. Selskapet omsetter for over 4,5 milliarder kroner årlig og er eid av Nærings- og fiskeridepartementet.

Oaklins var rådgiver for aksjonærene i RIAS.

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Transaksjoner nyhet