Vestum kjøper fiberspesialisten Fibber i Norge

Vestum AB (publ) (“Vestum”) har – gjennom Vestum Norway AS – inngått avtale om å erverve samtlige aksjer i Fibber AS (“Fibber”). Kjøpesummen vil delvis bli finansiert med aksjer i Vestum gjennom en motregningsemisjon. Fibber vil inngå i Vestums Infrastruktur-segment. I løpet av regnskapsåret 2021 omsatte Fibber for 34 millioner kroner. Fibber har en EBITA-margin som er høyere enn Vestum-konsernets justerte EBITA-margin.

Fibbers regnskaper forventes konsolidert i Vestum fra og med april 2022, forutsatt at tidsplan for gjennomføring av transaksjonen kan følges.

 

Om Fibber

Fibber ble grunnlagt i 2016 og utfører design, utbygging og installasjon, og vedlikehold av fiber, primært i Oslo-regionen. Fibbers kundebase inkluderer telekomselskaper og ledende Internett-leverandører. Fibber har 25 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Kommentar fra Conny Ryk, Konsernsjef i Vestum:

I dag ønsker vi Fibber velkommen til Vestum! Fibber har en tydelig nisje innen fiberinfrastruktur, besitter høy grad av spesialistkunnskap og driver en virksomhet med god lønnsomhet. Det er akkurat den type selskap Vestum ser etter og det føles derfor spesielt gøy at Fibber og dets nåværende eiere ønsker å bli med i Vestum-familien og fortsette å utvikle og styrke Vestums posisjon i Norge. Fibber blir Vestums første oppkjøp i Norge innen Infrastruktur-segmentet.

Kommentar fra Sven Lombardo, Daglig leder i Fibber

Slik vi ser verden kommer entreprenørbransjen til å endre seg mye de kommende årene. Digitaliseringen av samfunnet er en megatrend og nettoperatørene investerer tungt i fiberinfrastruktur som skal stadig lenger ut mot sluttbrukere og utstyr. IoT, 5G og teknologiskfitet fra kobber til fiber vil kreve at kommunikasjonsnettet planlegges, bygges og driftes smartere og bedre.

Fibber har utviklet spesialisert arbeidsmetodikk og skreddersydde IT-systemer som har gjort det mulig å vokse raskt og få fornøyde kunder. Vi har sett hvordan Vestum har utviklet andre selskaper de eier og er trygge på at de har det som skal til av ressurser og industrielt nettverk for å utvikle Fibber sammen med ledelse og ansatte. Vi ser frem til å jobbe sammen med Vestum for å ta ut Fibbers fulle potensial i årene som kommer.

 

Oaklins var rådgiver for aksjonærene i Fibber.

Oyvind holtedahl
Øyvind Holtedahl Oslo, Norway
Partner
Se profil
Portrait dan
Dan Petterøe Oslo, Norway
Partner
Se profil

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Transaksjoner nyhet