MARKEDSANALYSE | TEKNISKE INSTALLASJONSTJENESTER - JUNI 2024

Tekniske installatører leverer stabile resultater til tross for økonomiske utfordringer

Til tross for inflasjon, stigende renter og geopolitisk uro, forblir markedet for tekniske installasjonstjenester i Norge relativt robust. Ledende aktører innen elektro, VVS, HVAC og andre installasjonstjenester tilpasser og styrker seg gjennom konsolidering og strategiske oppkjøp.

Et sterkt fokus på digitalisering, automatisering, bærekraft og energieffektivitet fortsetter å drive markedet, med økende etterspørsel etter grønne energiløsninger og smarte teknologier. Selskaper tar i bruk innovative løsninger for å forbedre operasjonell effektivitet og overholde nye regulatoriske standarder.

De nordiske børsnoterte selskapene understreker viktigheten av å opprettholde driftseffektivitet og nøye prosjektutvelgelse for å håndtere kostnadsinflasjon og høyere renter for å opprettholde eller forbedre deres fortjenestemarginer. Mens de for tiden opplever en klar dempende effekt med hensyn til utvikling av nye eiendommer og dermed nye installasjoner, forblir renoveringsmarkedet stabilt, og de forventer fortsatt gode markeder i områder som infrastruktur, industri, forsvarsanlegg og sivilingeniørarbeid.

Til tross for en tregere start i M&A-markedet i 1. kvartal 2024 sammenlignet med de siste årene, ser vi fortsatt god aktivitet med både strategiske (industrielle) kjøpere og finansielle aktører (private equity) som fortsetter å konsolidere markedet og forfølge sine oppkjøpsstrategier.

I dette nyhetsbrevet ser vi på de siste trendene og dynamikken innen tekniske installasjonstjenester i Norge, og håper med det å kunne gi  noe relevant og verdifull innsikt til bedriftseiere og investorer som ønsker å navigere i dette stadig skiftende landskapet.

M&A aktivitet ’19 – ‘23 – type kjøper

Vi forventer fortsatt høy M&A-aktivitet fremover ettersom strategiske aktører fortsetter å konsolidere sine posisjoner og private equity selskaper fortsetter sine buy-and-build strategier. Dan Petterøe, partner i Oaklins Norway

Les og last ned rapporten

Ta kontakt med vårt industri team

Portrait dan
Dan Petterøe Oslo, Norway
Partner
Se profil
Philip
Philip Dessingthon Oslo, Norway
Analyst
Se profil
J rgen
Jørgen Smith Magelie Oslo, Norway
Analyst
Se profil

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Bygg & anlegg nyhet