M&A INDUSTRIOPPDATERING | FORNYBAR ENERGI | AUGUST 2024​

​Muligheter og utfordringer i en overgangsperiode for fornybarindustrien

Norges energisektor står overfor en transformasjon som åpner døren for betydelige muligheter. Med en økende ubalanse mellom produksjon, distribusjon og etterspørsel, er tiden inne for vesentlig innovasjon. Norge er på terskelen til en ny energiæra, og for å møte fremtidens krav, må landet doble sin strømproduksjon de kommende årene for å håndtere nye tilkoblingsforespørsler som totalt utgjør 140 TWh. Dagens produksjonskapasitet og nettinfrastruktur strekker ikke til for å støtte den økende energietterspørselen.​ Vi forventer at myndighetene vil støtte denne utviklingen og bidra med alle nødvendige virkemidler for industrien.

Innføringen av nye teknologier, med fokus på økt effektivitet og bærekraft, blir avgjørende for å takle disse utfordringene. Investorer har en nøkkelrolle i å støtte Norges overgang til et mer robust og bærekraftig energisystem, ved å tilføre viktig utviklingskapital og ved å støtte konsolideringer.

I første halvdel av 2024 fortsetter sektoren for fornybar energi å være en spennende arena for fusjoner og oppkjøp, noe som viderefører trendene vi har sett etter pandemien. Bærekraft og dekarbonisering forblir sentrale drivere for aktiviteten i M&A-markedet i Europa. Veksten i prosjekter for utvikling av fornybar energi understreker den økende tilliten til fornybare ressurser som en solid investeringsmulighet globalt

Intervju med vår industriekspert

Vi er så heldige å ha med oss Rolf Pedersen som deler sin verdifulle innsikt med oss. Se intervjuet under.

Les og last ned vår rapport

Kontakt vårt lokale industriteam

Oyvind holtedahl
Øyvind Holtedahl Oslo, Norway
Partner
Se profil
Edvard eikeland
Edvard Eikeland Oslo, Norway
Director
Se profil
Martin nguyen
Martin Nguyen Oslo, Norway
Analyst
Se profil

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Energi nyhet