Virksomhedssalget i Q2 2024 viser fortsat lovende takter for resten af året. Det samlede aktivitetsniveau i andet kvartal 2024 ligger højere end i første kvartal 2024 og en anelse over andet kvartal sidste år. Udsigterne for 2024 er således positive.

Resumé

Transaktionsvolumen i Danmark og Europa er, i lighed med de seneste år, på et højt niveau i andet kvartal 2024. Antallet af transaktioner i andet kvartal 2024 i Danmark følger i høj grad niveauet fra samme kvartal sidste år med en stigning på 2%. Dette gælder ligeledes for antallet af transaktioner i Europa. Sammenlignet med foregående kvartal (første kvartal 2024) er andet kvartal mere positivt med en aktivitetsstigning på henholdsvis 32% i Danmark og 7% i Europa målt på det totale antal transaktioner.

Q2 afspejler et stabilt og kontinuerligt aktivitetsniveau og giver anledning til optimisme for resten året, særligt med den rekordhøje aktivitet de seneste år taget i betragtning. Det høje aktivitetsniveau i Danmark og Europa afspejler generelt et stærkt marked, hvor den mindre nedgang de seneste kvartaler ser ud til at være vendt. Nervøsiteten i markedet ser ud til at være stabiliseret, selvom der stadig er en vis forsigtighed grundet de fortsatte geopolitiske spændinger og usikkerheder i forbindelse med rentenedsættelser, krig, inflation, amerikansk præsidentvalg m.v.

Graf: Udvikling af antal danske solgte virksomheder

Det danske og europæiske M&A-marked i andet kvartal 2024 fastholder momentum med et øget aktivi-tetsniveau fra sidste kvartal og indikerer positive fremtidsudsigter for resten af året. Salget af danske virksomheder ligger på et stabilt niveau sammenlignet med samme kvartal sidste år, særligt drevet af fle-re transaktioner i teknologisektoren og en sund M&A-appetit fra danske sælgere og fra købere mere ge-nerelt. Globale finansielle markeder oplever væsentligt øget volatilitet i august 2024, men det er for tidligt at spå om, hvorvidt dette fortsætter længe nok til at påvirke M&A-aktiviteten. DANIEL SAND – PARTNER, OAKLINS BEIERHOLM

Læs mere og download den seneste danske og europæiske M&A kvartalsstatistik

Beierholm Corporate Finance er en del af Oaklins. Tilmeld dig Beierholms nyhedsmail og modtag vores publikationer direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Daniel sand
Daniel Sand Partner
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil
Elise ebbe
Elise Ebbe Analyst
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil

Never miss an update

Never miss out on our M&A news and updates.

Subscribe

Related Deal news articles